Authenticatie in de zorg

Authenticatie in de zorg

Bescherm gevoelige patiëntgegevens en zorg voor compliancy; sterke authenticatie in de zorg is een must

YubiKey beveiligt de gevoelige patiënt informatie van zorginstellingen

Eenvoudige, efficiënte en sterke authenticatie in de zorg zorgt voor compliancy, waardoor zeer gevoelige patiëntinformatie en de verzending ervan worden beveiligd.

Bescherm patiëntgegevens

Email is de belangrijkste bron van privacy inbreuken op de gezondheidszorg. Waarbij 1 op de 7 werknemers in de gezondheidszorg het slachtoffer wordt van phishing aanvallen (bron: HIPAA Journal). Wachtwoorden die gemakkelijk te phishen  zijn of op sms gebaseerde twee factor authenticatie (2FA) zijn onvoldoende voor zeer gevoelige patiëntinformatie. En daarom is authenticatie in de zorg een must.

De YubiKey elimineert phishing en account overnames. Want het maakt sterke wachtwoordloze, twee factor authenticatie of meervoudige authenticatie van computers en mobiele apparaten mogelijk. Dus is de YubiKey is het extra beveiligingsniveau voor transacties met de hoogste mate van veiligheid.

Verhoog productiviteit van de medische staf

Onderzoek toont aan dat ongeveer 73% van het medisch personeel wachtwoorden deelt om tijd te besparen en toegang te krijgen tot elektronische medische dossiers.  Een organisatie is derhalve per definitie kwetsbaar voor inbreuken.

De YubiKey biedt snelle, aanraken-en-gaan wachtwoordloze login die 4x sneller is dan inloggen met sms. Gebruikersgemak stimuleert gebruikers acceptatie. De YubiKey werkt ook voor gedeelde werkstations en heeft geen mobiele verbinding of batterijen nodig.

Zorg voor naleving van de regels

Aangezien de gezondheidszorg één van de meest gereguleerde branches ter wereld is, is het garanderen van de naleving van deze regelgeving een kritische succesfactor.

YubiKey maakt sterke verificatie van gebruikers mogelijk voordat toegang wordt verleend tot patiëntgegevens – waardoor organisaties wereldwijd voldoen en blijven voldoen aan bestaande en aankomende regelgeving.

Yubico Case

ZorgSaam voorziet in de behoefte aan veilige toegang op afstand tot medische gegevens

ZorgSaam is een in Nederland gevestigde zorgaanbieder, gespecialiseerd in orthopedie, cardiologie, kindergeneeskunde, obsterie en meer.

Situatie:

  • Op Citrix Netscaler gebaseerde infrastructuur bood al toegang tot de beveiligde omgeving
  • Een veilige authenticatie oplossing is nodig om aanmeldingen te beveiligen die van buiten deze beveiligde omgeving komen

YubiKey-oplossing:

  • Op hardware gebaseerde authenticatie oplossing is gekozen om alle externe inlogverzoeken te beveiligen
  • Geen extra hardwareverzoeken
  • De belangrijkste onderscheidende en doorslaggevende factoren waren onder meer een hoge duurzaamheid, geen afhankelijkheid van batterijen of bewegende onderdelen en een hoog gebruiksgemak

Resultaat:

  • Gebruikers omarmen de YubiKey en dragen deze handig aan sleutelhangers
  • De adoptie is versneld en wordt door meer dan 3500 medewerkers gebruikt
  • De YubiKey vervangt alle aanwezige authenticatie oplossingen in de hele organisatie

Use cases

Stop account overnames

Moderniseer MFA

Speciale toegangsrollen

Compliancy regelgeving

Wachtwoordloze login