Blog Single

17 mrt

Azure AD en wachtwoordloze authenticatie

Azure AD en wachtwoordloze authenticatie met de YubiKey is eindelijk beschikbaar. Al eind februari 2020 kondigde Microsoft al de FIDO2 wachtwoordloze ondersteuning voor hybride omgevingen aan. De integratie van op FIDO2 gebaseerde YubiKeys en Azure Active Directory (Azure AD) is een echte revolutie. Want het combineert de alomtegenwoordigheid van Azure AD, de bruikbaarheid van YubiKey en de beveiliging van beide oplossingen om de weg te openen naar een omgeving waarbij  wachtwoorden in de onderneming niet meer nodig zijn.

Denk daar even over na. Stel je voor dat je nooit meer wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw te wijzigen, geen wachtwoord spreadsheets of kluis apps meer. Geen phishing meer! Je zou kunnen zeggen dat het minstens zo monumentaal is voor beveiliging als de introductie van wachtwoorden zelf.

Stel je voor hoeveel binnen Azure AD wachtwoordloze authenticatie het dagelijkse werk voor medewerkers zal verbeteren. We vertellen je graag waarom bruikbaarheid en gebruikerservaring zo belangrijk zijn. En hoe je de online veiligheid op het werk kunt moderniseren en tegelijkertijd de kosten voor medewerkers kunt verlagen. Ook vertellen we je graag meer over het overzetten van een hybride omgeving naar wachtwoordloos.

Van een hybride omgeving naar wachtwoordloos

YubiKey is geschikt voor bedrijven die investeren in Microsoft technologie omdat de sleutel meerdere generaties oplossingen bevat. Het werkt met verouderde applicaties (we kunnen alles vanaf Windows XP beschermen) en cloudoplossingen zoals Azure en Office 365. We vertellen je graag meer of koop YubiKey om Azure AD en wachtwoordloze authenticatie uit te proberen in onze webshop.

Related Posts

Leave A Comment