beste security kado ooit is de YubiKey

De YubiKey is het ultieme security kado

De feestdagen komen er alweer aan. Dan is het weer de tijd om het juiste kado voor de juiste persoon te vinden. Nu is de YubiKey uitermate geschikt voor de techno nerds onder ons. En eigenlijk voor iedereen die security belangrijk genoeg vindt om er iets mee te doen. En wordt het niet tijd dat we allemaal ons steentje bijdragen om zwakke wachtwoorden vaarwel te zeggen? Een van de snelste en eenvoudigste manieren om dit te doen, is overschakelen naar sterke, op hardware gebaseerde authenticatie in de vorm van de YubiKey 5.

Slechts 1 sleutel voor alles

De YubiKey 5 serie bouwt voort op wat de eerdere sleutels te bieden hadden. Dus met een enkele sleutel die FIDO2, FIDO U2F, eenmalige wachtwoorden (OTP) en smartcard kan ondersteunen. De YubiKey 5 komt ook in verschillende vormfactoren en connectiviteits opties. Inclusief ondersteuning voor NFC authenticatie (binnenkort zelfs voor de iPhone).

Ook het ultieme security kado voor jongeren

De huidige technisch onderlegde generatie is ook dol op de YubiKey. Het is immers een kleine USB-stick voor directe Twee-Factor-Authenticatie (2FA). Hiermee kunnen gebruikers inloggen met niet alleen hun wachtwoord maar ook met de fysieke YubiKey. Dit om veilig toegang te krijgen tot sites zoals Facebook, Gmail, Dropbox, YouTube en andere populaire services. De combinatie van het gebruik van wachtwoorden en de YubiKey voorkomt dat hackers toegang krijgen tot jouw account. Zelfs als de inloggegevens zouden worden gestolen, heeft de hacker de fysieke YubiKey van de gebruiker nog steeds nodig om toegang te krijgen tot deze accounts. De YubiKey als kado is misschien niet het meest glamoureuze presentje. Maar voor de technisch onderlegde generatie die een groot deel van hun leven online leidt, is het een geweldig security kado.

Online veiligheid voor een mooie prijs

De YubiKey van Yubico kan worden gebruikt om een breed scala aan online services te beveiligen (inclusief Google, Facebook, Dropbox, GitHub, Dashlane en meer). Tevens is wachtwoordloze login toegevoegd aan een reeks Microsoft-services zoals Outlook, Office 365 en Skype.Een  YubiKey hardwarematige authenticatie sleutel is het ultieme security kado want de prijs is niet zeker niet te veel voor wat het te bieden heeft – het vlaggenschip YubiKey 5 NFC kost €39,- en is ongelooflijk robuust.