Blog Single

19 dec

Beste security key 2020

Beste security key 2020: beste hardware sleutels voor jouw online bescherming

De beste security key 2020 is de YubiKey! Als het gaat om het beveiligen van een persoonlijk of zakelijk apparaat of dienst, is de tweefactor authenticatie standaard (of 2FA) populair geworden. Dit is vooral vanwege sociale media, bankdiensten en andere consumentendiensten die deze methode gebruiken voor bescherming.

Een fysieke aanpak voor verbeterde beveiliging

Hoewel app- of sms-gebaseerde 2FA beter is dan niets, kan een fysieke hardware gebaseerde beveiligingssleutel een hogere graad van beveiliging bieden. En dat zonder te wachten tot een code naar een apparaat wordt verzonden. Geplaatst in een computer of mobiel apparaat, heeft een gebruiker onmiddellijk toegang tot services met een druk op de knop of toetsenbord,

Beveiligingssleutels zijn gebaseerd op de FIDO U2F Open-verificatiestandaard. Ze zijn goedkoop en beschikbaar in verschillende verbindingstypen en -standaarden, waaronder USB-A en USB-C, naast Bluetooth en NFC. U2F is ontwikkeld door Google en beveiligingsbedrijf Yubico. Het beschermt tegenwoordig een aantal herkenbare internetbedrijven – waaronder Facebook, Gmail en Dropbox, Github en Salesforce.com, en ook de Britse overheid.

YubiKey

De YubiKey is dus de beste security key 2020 en staat niet alleen op nummer 1, maar ook op nummer 3, 5 en 8! Naast U2F ondersteunen de huidige generatie YubiKeys ook FIDO2 protocol, dat inloggen zonder wachtwoord mogelijk maakt.

Hoewel ze ongetwijfeld betrouwbaar zijn, zijn niet alle beveiligingssleutels op dezelfde manier gemaakt. Lees verder voor de keuze van de beste beveiligingssleutel om te gebruiken in 2020 volgens TECHRADAR.

Related Posts