Blog Single

19 jun

FIDO2 voor Azure AD komt er eindelijk aan!

Goed nieuws: FIDO2 voor Azure AD is bijna een feit. Verschillende bronnen zeggen dat eind juni FIDO2 voor Azure AD in public preview te bewonderen is. Ook wij kijken al langere tijd uit naar  FIDO2 ondersteuning in Azure AD, net als onze klanten. Microsoft had ook al eerder de FIDO2 support willen uitrollen. In het uiterste geval gokken wij op begin september, een perfect moment om volop uit te gaan rollen met sterke authenticatie. Maar alles wijst erop dat we binnenkort eindelijk bedrijfsbreed gebruik kunnen gaan maken van inloggen zonder wachtwoord.

Public preview

Op dit moment is FIDO2 ondersteuning voor Azure AD al in private preview te zien.  Authenticatiesleutel.nl heeft dit in maart tijdens een Yubico event al gezien en werkend met een YubiKey! Inmiddels is de Windows 10 1903 update wel al beschikbaar voor iedereen. De officieuze public preview voor FIDO2 voor Azure AD staat vooralsnog gepland voor de Identiverse 2019 show die van 25 tot en met 28 juni 2019 wordt gehouden in Washington DC.

Inloggen zonder wachtwoord

Inloggen zonder wachtwoord met een YubiKey is al mogelijk voor privé Microsoft gebruikers. Maar al langere tijd wordt er gevraagd naar dezelfde functionaliteit voor zakelijke Azure AD gebruikers. Wachtwoordloze authenticatie is mogelijk door de FIDO2 open authenticatie standaard die door Microsoft, Yubico en andere leden van de FIDO alliantie is geschreven en omarmd wordt door de sector. De FIDO alliantie heeft als missie om een wereld zonder wachtwoorden te realiseren.

YubiKey

Alle YubiKeys uit de huidige 5 serie en de blauwe Yubico Security Key en Security Key NFC ondersteunen het FIDO2 protocol. Ze kunnen dus worden worden gebruikt voor authenticatie zonder wachtwoord. Je kunt ze vergelijken en direct aanschaffen in onze webshop. Voor aantallen boven de 100 vragen we je om contact op te nemen voor een maatwerk offerte.

 

Related Posts