Blog Single

05 sep

Financiële sector ondergaat 3,5 miljard hacking aanvallen in 6 maanden

Alleen daarom is 2FA een must: banken en financiële instellingen kampen met toegenomen cyberaanvallen door gestolen wachtwoorden. Alleen al in de afgelopen 6 maanden hebben cybercriminelen 3,5 miljard aanvallen op de financiële sector gericht. Zo blijkt dit uit gegevens van Akamai.

Naast phishing gebruiken hackers steeds vaker credential stuffing om op frauduleuze wijze nieuwe accounts aan te maken. Dit zijn gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden die worden gebruikt om toegang te krijgen tot accounts via geautomatiseerde inlog verzoeken.

Versla hackers met sterke authenticatie

Sterke twee-factor authenticatie (2FA) neemt dus de dreiging van zwakke of gestolen wachtwoorden weg. En het maakt phishing, credential stuffing en andere snelgroeiende wachtwoord hack dreigingen nutteloos. Het moet een absolute prioriteit voor IT managers zijn om de inlog toegang van hun werknemers te beveiligen.

Complexiteit versus veiligheid

Complexiteit is een veel voorkomende barrière wanneer het gaat om het verbeteren van gegevensbeveiliging, maar het bereiken van een sterke 2FA digitale identiteitsoplossing hoeft niet complex te zijn. Dat bewijst de YubiKey zoals te koop in onze webshop.

Related Posts

Leave A Comment