Blog Single

25 sep

Eindelijk; de nieuwe YubiKey 5 serie met FIDO2 ondersteuning is nu verkrijgbaar!

FIDO2 ondersteuning maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk voor Azure AD en Office 365

Meestal hebben datalekken te maken met gelekte gebruikersnamen en wachtwoorden. Yubico heeft deze week haar nieuwste productlijn gelanceerd die door FIDO2 ondersteuning een organisatie nog beter in staat stelt om zich te wapenen tegen identiteitsdiefstal: phishing, man-in-the-middle attacks, keyloggers, brute force attacks en social engineering vormen geen risico meer met de YubiKey 5.

Sinds 2008 staat Yubico bekend als de ontwikkelaar van gebruiksvriendelijke hardware security oplossingen die van het internet een meer veilige plek maken. De YubiKey 5 is één sleutel die de toegang beveiligt tot honderden systemen en applicaties. Nieuw in deze YubiKey serie is FIDO2 ondersteuning. Hiermee kunnen gebruikers straks inloggen op Azure AD en Office 365 zonder wachtwoord!

Met éen sleutel toegang tot systemen en applicaties

Op dit moment kunnen YubiKeys al gebruikt worden als smartcard (PIV) om toegang tot Windows en VPN te beveiligen, alsook U2F token om beschermd tegen phishing in te loggen op diverse (cloud)applicaties zoals Google en Dropbox, en als OTP authenticator om bijvoorbeeld een password manager zoals Lastpass te beveiligen met 2-factor authenticatie.

YubiKey 5 voor USB-A, USB-C en NFC

De nieuwe YubiKey 5 is in verschillende varianten beschikbaar:

  • YubiKey 5 (USB-A & NFC): leverbaar vanaf eind oktober.
  • De kleinere YubiKey 5 Nano (USB-A): leverbaar vanaf begin oktober.
  • YubiKey 5C (USB-C): leverbaar vanaf begin oktober.
  • En de kleinere YubiKey 5C Nano (USB-C): leverbaar vanaf begin oktober.

 

YubiKey 5 is nu te koop!

YubiKey 5 serie is  vanaf deze week te bestellen met in achtname van de genoemde uitleverdata, maar ook de YubiKey 4 serie blijft nog leverbaar tot en met het einde van dit jaar.

Related Posts