Over YubiKey

YubiKey is de veilige authenticatie sleutel oplossing van fabrikant Yubico

Yubico werd in 2007 in Zweden opgericht met maar 1 missie. Namelijk veilig inloggen eenvoudig en voor iedereen beschikbaar maken. In 2011 verhuisden de CEO en CTO naar Silicon Valley om deze droom over sterke authenticatie waar te maken. In nauwe samenwerking met de toonaangevende internetbedrijven is een breed draagvlak gecreëerd voor de veiligheidssleutels in de belangrijkste online platforms en browsers. Hierdoor kunnen miljarden mensen veilig het internet gebruiken.

Direct meer informatie en offerte aanvraag is zó geregeld!

Wil je meer informatie ontvangen over YubiKey? Of direct een offerte? We helpen je graag verder!

Moderne 2 factor authenticatie met de YubiKey

Yubico maakt korte metten met het grootste security probleem: gestolen, gelekte of vergeten wachtwoorden. Maar zelfs met One Time Passwords ben je niet zeker of je accountgegevens veilig zijn. Met de YubiKey hardwarematige sterke authenticatie sleutel worden de gevaren van phishing afgewogen tegen gebruikersgemak en veiligheid. YubiKey biedt daarom veilige en sterke authenticatie en is eenvoudig in gebruik. En dit alles zonder uitsluiting van de menselijke factor (de authenticatie sleutel moet fysiek worden aangeraakt).

Hoe werkt de Yubikey

Registreer de YubiKey

Voor gebruik van de YubiKey, activeer je eerst in de security settings de twee factor authenticatie optie voor de service die je wilt beveiligen.

Plug de YubiKey in en raak aan

Stop dan de YubiKey in een USB poort en raak de YubiKey aan om te laten zien dat je van vlees en bloed bent en geen hacker op afstand.

Hou de YubiKey tegen je telefoon

En voor telefoons die Near Field Communication (NFC) ondersteunen kun je de YubiKey tegen je telefoon houden om authenticatie uit te voeren.

Alles in 1 configureerbare security sleutel

Met een simpele aanraking beschermt de YubiKey de toegang tot computers, netwerken en online services. Met een vingertik wordt FIDO2, WebAuthN, U2F, smartcard (PIV)geactiveerd. Daarnaast ook nog  Yubico OTP, Code Signing, OpenPGP, OATH-TOTP, OATH, HOTP en Challenge-Response.

Simpeler en veiliger dan authenticatie apps

Geen smartphone meer nodig of wachtwoord codes opnieuw typen. Activeer gewoon de YubiKey, tik erop en de rest is geregeld. Dát is sterke authenticatie!

Werkt met honderden applicaties en diensten

De YubiKey werkt standaard met applicaties en diensten als Windows en Mac login, Gmail, Facebook en Dropbox. Maar ook GitHub, Dashlane, LastPass, Salesforce, Duo, Docker, Centrify en nog vele andere diensten.

YubiKey zorgt voor moderne veilige 2 factor authenticatie met nagenoeg elke dienst of applicatie