Blog Single

04 jun

Password Manager en de YubiKey

Jouw password manager beveiligen met een YubiKey; dat is de veiligste manier om jouw wachtwoordkluis te beschermen met behulp van een YubiKey voor meervoudige authenticatie (MFA). De YubiKeys is de onbetwiste nummer 1 beveiligingssleutel in de sector, en werkt met honderden producten, diensten en applicaties. Kijk maar eens naar de “Password manager met  YubiKey” compatibiliteitslijst! Op onze website staat voorbeeld LastPass genoemd.

Beveiliging gemakkelijk gemaakt

Password managers of wachtwoord kluizen zijn een perfecte plek om zowel je persoonlijke als zakelijke accountaanmeldingen veilig op te slaan. Omdat al je wachtwoorden in een kluis zijn opgeslagen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat jij, en alleen jij, toegang heeft.

Het gebruik van een YubiKey voor meervoudige authenticatie in combinatie met een Password manager zorgt ervoor dat zelfs als je hoofdwachtwoord in gevaar komt, de rest van je wachtwoorden nog steeds veilig zijn.

Waarom zijn YubiKeys de beste optie om je password manager te beveiligen?

YubiKeys als de gouden standaard voor multi-factor authenticatie (MFA):

  • Je hoeft niet meer naar je telefoon te grijpen om een ​​app te openen, of een code te onthouden en in te typen
  • YubiKeys zijn gemakkelijk te gebruiken: raak gewoon de YubiKey aan om te verifiëren met je password manager en je bent klaar
  • Ze zijn betrouwbaar en kunnen binnen enkele minuten met uw wachtwoordbeheerder worden ingesteld
  • Ze zijn een robuuste en duurzame oplossing (overleeft zelfs de wasmachine!) en vereisen geen batterijen, WiFi of netwerkverbinding
  • Bescherm jezelf tegen zelfs de meest geavanceerde phishing-aanvallen. Om jouw account nu nog te kunnen hacken, heeft een kwaadwillende je inloggegevens nodig en heeft hij fysiek jouw YubiKey nodig om toegang te krijgen.

 

Kortom: een Password manager is geen overbodige luxe meer. Je kluis beveiligen met een YubiKey is dat zeker ook niet. Het proces om een YubiKey te koppelen is eigenlijk altijd wel hetzelfde, zie de stappen hieronder. Heb je nog vragen? Dan horen we je graag!

proces YubiKey aanmelden password manager

Related Posts

Leave A Comment