Blog Single

21 nov

Passwordless security AD en AAD joined endpoints

Wordt verwacht begin 2020: met wachtwoordloze beveiligingssleutel aanmelden bij lokale bronnen

Meer en meer klanten willen naar de cloud verhuizen, maar hebben nog een lange weg te gaan. Ze willen wachtwoordloze beveiligingssleutels om zich ook bij lokale bronnen aan te melden. Microsoft vond deze feedback rond Passwordless security voor AD en AAD joined endpoints belangrijk, dus deze klanten zijn gehoord! In samenwerking met vele andere groepen bij Microsoft verwachten  we dat de ondersteuning voor FIDO2-beveiligingssleutels in hybride omgevingen begin 2020 gerealiseerd is.

Eenvoudig aanmelden met een (biometrische) sleutel

Microsoft partner vanaf het eerste uur Yubico en de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) hebben samengewerkt om de wachtwoordloze authenticatieoplossingen te integreren met Azure AD. Ze bieden nu de vormfactoren om te voldoen aan de behoeften van diverse klanten:

  • Biometrie (vingerafdruk)
  • NFC- en USB-beveiligingssleutelapparaten
  • Smartcard

YubiKey Bio

Dus naast de bovenstaande opties heb is er nog meer goed nieuws! Yubico introduceert ook een nieuwe sleutel in hun portfolio: de YubiKey Bio. YubiKey Bio is de eerste YubiKey die vingerafdrukherkenning gebruikt voor veilige en naadloze wachtwoordloze authenticatie. Hiermee komt Yubico tegemoet aan de gedachte dat biometrische authenticatie het kenmerk van beveiliging is, omdat het zo eenvoudig is en afhankelijk is van een uniek kenmerk van de gebruiker. De sleutel is geïntegreerd met de native biometrische registratie en beheerfuncties die de nieuwste versies van Windows 10 en Azure Active Directory (momenteel in openbare preview) ondersteunen. Vanaf begin volgend jaar is dus ook Passwordless security voor AD en AAD joined endpoints mogelijk.

Naast de YubiKey Bio zijn alle FIDO2 sleutels van Yubico geschikt voor de mogelijkheid tot inloggen zonder wachtwoord voor Active Directory en Azure Active Directory joined endpoints, te weten de YubiKey 5 NFC, YubiKey 5C, YubiKey 5C nano, YubiKey 5 nano, YubiKey 5Ci, YubiKey FIPS en de Yubico Security Key en Security Key NFC.

 

Related Posts