Blog Single

02 apr

Veilig inloggen met Google

Betere ondersteuning voor een hardware matige beveiligingssleutel als de YubiKey door Google betekent dat een toekomst zonder wachtwoorden een stap dichter bij de realiteit komt. Veilig inloggen met Google is eenvoudiger dan ooit.

Veilig inloggen met Google werkt nu ook op Firefox en Edge

Google heeft de ondersteuning voor hardware matige beveiligingssleutels zoals de YubiKey bijgewerkt, zodat je niet langer met de Chrome-browser hoeft te werken om in te loggen op websites zoals Gmail, YouTube en G Suite.

Hardware beveiligingssleutels zoals de YubiKey zijn kleine apparaten die draadloos of met USB verbinding maken met apparaten. De YubiKey biedt een betere aanmeldingsbeveiliging dan alleen wachtwoorden of wachtwoorden in combinatie met kortstondige numerieke codes die naar je telefoon worden verzonden. Maar tot nu toe was de ondersteuning door Google beperkt tot de eerdere standaard genaamd U2F, die met beperkingen kwam. Vanaf nu heeft Google zijn login bijgewerkt naar de nieuwere, bredere standaard van FIDO2 en de toepassing voor websites, WebAuthn.

Veilig inloggen met Google en de YubiKey

De wijziging houdt in dat ook mensen die Mozilla Firefox en Microsoft Edge gebruiken zich kunnen aanmelden bij Google-websites met de YubiKey. Je hebt nog wel Chrome nodig om je in het systeem te registreren met de authenticatiesleutel.

Google en FIDO2

Volledig toepassen van FIDO2 door Google betekent binnenkort volledig voorbijgaan aan wachtwoorden, omdat FIDO2 verificatie mogelijk maakt met een combinatie van een beveiligingssleutel en biometrische gegevens zoals gezichten of vingerafdrukken. Dit zal een verademing zijn voor iedereen die de huidige problematiek met wachtwoorden achter zich willen laten.

Related Posts