Blog Single

06 aug

Veilig op Google inloggen met de YubiKey

Inloggen met naam en wachtwoord is niet meer veilig genoeg

Veel consumenten en organisaties willen veilig op Google inloggen. Maar traditionele aanmelding met een inlognaam en wachtwoord alleen is gewoon niet veilig genoeg in de wereld van vandaag. Want malware en andere aanvallen stelen elke dag wachtwoorden en hacken accounts. Miljoenen mensen vertrouwen op hun Google account voor toegang tot Gmail, Google Cloud, Google Apps, YouTube, Google+, Blogger en meer. Dus dan is een wachtwoord alleen niet meer voldoende.

YubiKey werkt naadloos met Google accounts

De YubiKey is een hardwarematige beveiligingssleutel die krachtige one-touch authenticatie biedt en naadloos werkt met Google accounts. Dus versterk je login door Google authenticatie in twee stappen in te schakelen en de YubiKey te registreren bij jouw account. Schakel Google 2-stapsverificatie  in en voeg de YubiKey toe om de aanmelding van je Google account en de belangrijke informatie erin te beschermen.

Veilig op Google inloggen en FIDO2

De YubiKey technologie is oorspronkelijk gebaseerd op de FIDO U2F-standaard, een beveiligingsprotocol dat moeilijk te onderscheppen is; het werd ontwikkeld door Google en Yubico en wordt nu beheerd door de FIDO Alliance. Inmiddels is ook het FIDO2 protocol als opvolger van de U2f standaard van kracht, dat inloggen zonder wachtwoord mogelijk maakt. Als sinds 2009 beschermt de YubiKey zo’n 50.000 Google medewerkers (YubiKey Google case study) tegen hackers en phishing aanvallen. Daarom kunnen ze dus ook bij Google inloggen met de YubiKey en is er sindsdien bijna geen security incident meer geweest.

Veilig met Google inloggen in het onderwijs

Veilig op Google inloggen is ook belangrijk in het onderwijs. De educatieve sector maakt steeds gebruik van Google producten en diensten. G Suite for Education biedt zowel studenten als docenten tools om efficiënt samen te werken en te communiceren. Met de YubiKey ingeschakeld, kunnen Google gebruikers documenten, spreadsheets, presentaties en meer moeiteloos beveiligen met krachtige, door hardware ondersteunde twee factor authenticatie (2FA) van Yubico.

Wil je ook veilig op Google inloggen met een YubiKey? Probeer het eens en koop jouw authenticatie sleutel in onze webshop.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts