WebAuthn

WebAuthn houdt je veilig online

WebAuthn is de nieuwe wereldwijde W3C standaard voor veilige authenticatie op het web. Het wordt ondersteund door alle toonaangevende browsers en platforms. WebAuthn is ontwikkeld onder de paraplu van het World Wide Web Consortium (W3C). Yubico is samen met Microsoft en Google de toonaangevende bijdragers van deze standaard.

Hoe werkt WebAuthn ?

WebAuthn is een API die het voor de vertrouwende partij, zoals een webservice, erg eenvoudig maakt om sterke authenticatie in applicaties te integreren. Dit gebeurt met behulp van ondersteuning ingebouwd in alle toonaangevende browsers en platforms. Dit betekent dat webservices hun gebruikers nu op eenvoudige wijze sterke authenticatie kunnen bieden. Je hebt de een keuze aan authenticators zoals beveiligingssleutels (YubiKey) of ingebouwde platform-authenticators zoals biometrische lezers.

Maakt het makkelijk om gebruikers een keuze aan authenticators te bieden om hun accounts te beschermen, inclusief beveiligingssleutels zoals YubiKey en ingebouwde biometrische sensoren van een platform.

De gemiddelde gebruiker heeft 90 online accounts om te beheren. WebAuthn maakt het eenvoudiger om al jouw online accounts te beschermen.

Het biedt een sterkere accountbeveiliging dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Gestolen wachtwoorden zijn goed voor naar schatting 81% van alle inbreuken.

De nieuwe standaard voor web authenticatie

Veilig online is nog nog nooit makkelijker geweest

Alle toonaangevende browsers en webplatforms ondersteunen WebAuthn. Het vereenvoudigt en standaardiseert de integratie van sterke authenticatie in web- en mobiele applicaties aanzienlijk.

Sterke authenticatie op jouw manier

WebAuthn maakt het gemakkelijk om gebruikers sterke authenticatie te bieden met behulp van een keuze aan authenticators zoals de YubiKey en ingebouwde platform authenticators zoals een vingerafdruksensor.

Sterkere beveiliging die verder gaat dan wachtwoord

WebAuthn maakt gebruik van asymmetrische (publieke sleutel) cryptografie met phishing-beveiligingen die is ingebouwd in de browser en het platform voor registratie en authenticatie met websites.