Blog Single

10 dec

Yubico Authenticator app voor iOS ondersteunt nu NFC

Wist je dat je een YubiKey kunt gebruiken om je online accounts te beschermen?  Zelfs als een service geen ingebouwde ondersteuning voor beveiligingssleutels biedt? Ja, je leest het goed. Met de Yubico Authenticator app kun je een YubiKey gebruiken om elke service of applicatie te beveiligen. Zolang deze maar andere authenticatie apps ondersteunt met de twee factor authenticatie optie (2FA). Dit zijn onder anderen Authy, Google Authenticator of Microsoft Authenticator.

Al jaren is de Yubico Authenticator beschikbaar voor Windows-, Mac-, Linux- en Android-platforms, maar niet voor iOS. Dit veranderde in oktober toen Yubico de eerste Yubico Authenticator voor iOS met Lightning ondersteuning uitbracht. En deze week kunnen we aankondigen dat de iOS app ook ondersteuning biedt voor Near-Field Communication (NFC), dankzij de recente NFC updates van Apple.

Met dit nieuws werkt de Yubico Authenticator app serie nu naadloos op alle belangrijke desktop- en mobiele platforms. Met volledige ondersteuning voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS!

Dus, wat is het verschil tussen het gebruik van Yubico Authenticator of een andere authenticatie app? In plaats van de tijdgebaseerde eenmalige toegangscodes op te slaan op een mobiele telefoon of computer, genereert Yubico Authenticator eenmalige codes op de YubiKey. Een gebruiker moet zijn fysieke sleutel presenteren om de inlogcode te ontvangen. Dit elimineert niet alleen beveiligingsproblemen in verband met een multifunctioneel computerapparaat, maar biedt ook een extra laag van gemak voor gebruikers die tussen verschillende machines werken. Yubico Authenticator biedt daarom een goede balans tussen bruikbaarheid, beveiliging en draagbaarheid.

Bekijk de video, download de app in de Apple Store of Google Play of lees verder op de website van Yubico.

Related Posts