Blog Single

09 mrt

Yubico publiceert 2020 rapport over de status van gedrag rond wachtwoord en authenticatie

Er is altijd nieuws rond wachtwoord en authenticatie: recentelijk heeft Yubico zijn tweede jaarlijkse State of Password and Authentication Security Behaviors Report uitgebracht, uitgevoerd door het Ponemon Institute. De studie heeft 2507 IT-beveiligingsdeskundigen in Australiƫ, Frankrijk, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten onderzocht, evenals 563 individuele gebruikers.

Het rapport van vorig jaar was strikt gericht op IT-beveiligingsprofessionals en hun wachtwoord en authenticatiegedrag en -overtuigingen, dus in het rapport van dit jaar was Yubico benieuwd of een van deze gewoonten is verbeterd. Bovendien wilden ze zien hoe hun beveiligingspraktijken of -voorkeuren zijn vergeleken met de individuele gebruikers – werknemers en klanten – die IT-professionals bedienen.

Uiteindelijk was de ontdekking dat zowel IT-mensen als individuen risicovolle beveiligingsmethoden toepassen. Wachtwoord problemen blijven bestaan, twee factor authenticatie (2FA) ontbreekt acceptatie en mobiele gebruikers brengen een nieuwe reeks beveiligingsuitdagingen en -complexiteiten met zich mee.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Stuur ons een mailtje en we zenden het je direct toe, of bekijk de infographic!

 

Related Posts