Blog Single

27 jan

YubiKey beschermt nu ook jouw Apple ID

Apple heeft iOS 16.3 deze week uiteindelijk veel eerder uitgebracht dan veel iPhone fans hadden verwacht. De iOS 16.3 update van Apple is een grote, omdat deze wordt uitgerold met belangrijke beveiligingsoplossingen en een aantal briljante nieuwe functies.

Authenticatie Apple ID

Een van de beste functies -vinden wij- die in iOS 16.3 is uitgebracht, is de mogelijkheid om beveiligingssleutels zoals de Yubico YubiKey te gebruiken om je Apple ID te beschermen. Voor het geval je hier nog niet niet bekend mee bent: beveiligingssleutels zijn fysieke hardware sleutels die je in de iPhone plaatst ter authenticatie. Dit is veel beter dan alleen een wachtwoord. Vanaf versie iOS 16.3 moet je de sleutel bij je hebben om je te authenticeren op een nieuw apparaat.

De stap van Apple naar een breder gebruik van beveiligingssleutels in iOS 16.3 maakt deel uit van de strategie van de iPhone maker. Apple is tenslotte lid van de FIDO Alliance. Zij wil de afhankelijkheid van wachtwoorden wil verminderen ten gunste van biometrische gegevens zoals Face ID en Touch ID, evenals beveiligingssleutels.

Lees het hele artikel hier.

Related Posts