Blog Single

05 nov

YubiKey Bio is de eerste biometrische YubiKey

Yubico onthult eerste biometrische YubiKey tijdens Microsoft Ignite

Vandaag, bij Microsoft Ignite, heeft Yubico de langverwachte YubiKey Bio laten zien. Want het is de eerste YubiKey die vingerafdrukherkenning ondersteunt voor veilig en wachtwoordloos aanmelden. Dit was en is een veelgevraagde functie van veel van de YubiKey gebruikers.

YubiKey Bio

De YubiKey Bio biedt het gemak van biometrische login met de extra voordelen van Yubico’s kenmerkende beveiliging, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Biometrische vingerafdrukgegevens worden opgeslagen in het beveiligde element dat hen helpt beschermen tegen fysieke aanvallen. Het resultaat is derhalve een enkele, vertrouwde, door hardware ondersteunde root van vertrouwen voor een naadloze inlog ervaring op verschillende apparaten, besturingssystemen en applicaties. Met ondersteuning voor zowel biometrische als PIN-gebaseerde login, maakt de YubiKey Bio gebruik van het volledige scala aan multi-factor authenticatie (MFA) -mogelijkheden zoals beschreven in de FIDO2- en WebAuthn-standaardspecificaties.

Naadloze integratie

In overeenstemming met de ontwerpfilosofie van Yubico heeft de YubiKey Bio geen batterijen, stuurprogramma’s of bijbehorende software nodig. En de sleutel integreert dus naadloos met de native biometrische registratie en beheerfuncties die worden ondersteund in de nieuwste versies van Windows 10 en Azure Active Directory. Hierdoor ervaren gebruikers een snelle en gemakkelijke phishing-resistente wachtwoordloze inlog ervaring. “Als gevolg van nauwe samenwerking tussen onze engineeringteams brengt Yubico sterke hardware-gebaseerde biometrische authenticatie op de markt om onze klanten een naadloze ervaring te bieden,” zei Joy Chik, Corporate VP of Identity, Microsoft.

Aanmelden zonder wachtwoord wordt nóg veiliger

“Deze nieuwe innovatie zal de acceptatie van veiliger wachtwoordloze aanmelding bevorderen, zodat iedereen veiliger en productiever kan zijn.” Yubico heeft de afgelopen jaren dan ook nauw samengewerkt met Microsoft om de toekomst van wachtwoordloze authenticatie te helpen ontwikkelen door het creëren van de FIDO2 en WebAuthn open authenticatiestandaarden. Gedurende deze tijd hebben we YubiKey-integraties gebouwd met de volledige suite met FIDO2-compatibele Microsoft-producten, waaronder Windows 10 met Azure Active Directory en Microsoft Edge met Microsoft Accounts.

Dus we houden je graag op de hoogte van de te verwachten beschikbaarheid en de verwachte levertijd.

Related Posts

Comments

There are 1 comments on this post.

  1. Passwordless security AD en AAD joined endpoints

    november 5, 2019

    […] heb is er nog meer goed nieuws! Yubico introduceert ook een nieuwe sleutel in hun portfolio: de YubiKey Bio. YubiKey Bio is de eerste YubiKey die vingerafdrukherkenning gebruikt voor veilige en naadloze […]

  2. Comments are closed.