Blog Single

07 aug

YubiKey in het onderwijs

YubiKey en authenticatie in het onderwijs

Voor authenticatie in het onderwijs is het gebruik van de YubiKey heel geschikt. De YubiKey beschermt al ruim 1000 academische organisaties en 450 hoger onderwijs instellingen. Dit komt neer op miljoenen gebruikers in zo’n 160 landen. Met name het gebruikersgemak spreekt veel onderwijs instellingen aan. Veilige authenticatie door een simpele aanraking van de YubiKey is al voldoende. Dit kan in combinatie met een multi factor authenticatie strategie. De authenticatiesleutel beschermt de school maar ook de student en de medewerkers.

YubiKey en Google

Veel scholen maken gebruik van de Google Suite. Google was nauw betrokken (zie kader op de home page ) bij het FIDO U2F protocol. Aanleiding hiervoor was om met een hardware token haar eigen medewerkers veilig te laten authenticeren. Hierdoor is de YubiKey uitermate geschikt om op school te gebruiken waar gebruik wordt gemaak van de Google Suite en Chromebooks.

YubiKey en Microsoft

Ook Microsoft is prominent aanwezig in het onderwijs. Inmiddels heeft Microsoft de kracht van YubiKey ingezien en was op haar beurt weer nauw betrokken bij het FIDO2 protocol.  Dit sluit weer naadloos aan bij moderne veilige authenticatie (zonder wachtwoord) voor Windows 10 en Azure AD.

 

Related Posts