Blog Single

06 aug

YubiKey van Yubico is de toekomst van security in een sleutel opgesloten

YubiKey van Yubico beschermt online consument en organisatie

Alle grote tech reuzen omarmen de encryptie technologie in de YubiKey van Yubico, waardoor consumenten (en organisaties) een solide, benaderbare manier krijgen om hun online accounts te beschermen.

De naam YubiKey

Zeg ‘YubiKey’ hardop en je krijgt wellicht al een idee van de intentie van Yubico, het bedrijf achter deze op USB-hardware gebaseerde authenticatiesleutels. De YubiKey is al snel enorm populair geworden binnen de internetgemeenschap door heel slim te zijn en met open standaarden te werken. Als je de productnaam leest begrijp je niet direct de woordspeling. Maar als je de engelse term “Ubiquity” kent en vertaalt, dan valt het kwartje – alomtegenwoordigheid. De YubiKey is de online authtenticatiesleutel die overal past.

Unieke manier van online valideren van identiteit

De YubiKey van Yubico wordt geleverd in verschillende modellen die je allemaal snel en veilig kan kopen in onze webshop, die allemaal voldoen aan een relatief nieuwe benadering voor het online valideren van je identiteit. Je identiteit is weer  afhankelijk van unieke coderingssleutels die zijn gekoppeld aan een specifieke site of app. Yubico heeft aangedrongen op standaardisatie en heeft daarbij grote partners en meerdere allianties ingeschakeld. Onlangs keurde het World Wide Web Consortium (W3C) nog een standaard goed die Yubico hielp ontwikkelen. Deze standaard die deze coderingsbenadering rechtstreeks in webbrowsers insluit, maakt het voor sites enorm eenvoudig om het te implementeren.

De standaard achter de sleutel

In 2016 bracht FIDO het webgedeelte van de internetstandaard van de tweede generatie over naar de W3C, die in maart 2019 een definitieve versie uitbracht. WebAuthn plaatst de nodige onderdelen in webbrowsers voor authenticatie van logins via het web buiten de browser. Dit maakt en plug-in hardwarematige authenticatiesleutel zoals de YubiKey mogelijk. Maar het staat ook het gebruik van ingebouwde beveiligingschips toe die zijn gekoppeld aan een specifieke computer of mobiel apparaat.

Lees het hele artikel van FastCompany hier verder.

Related Posts