Blog Single

16 sep

Hoe wordt de YubiKey gemaakt

De eerste YubiKey werd in 2008 in Zweden vervaardigd. Een paar jaar later verhuisde een deel van het Yubico team van Stockholm naar Californië. Hier breidden ze de productiemogelijkheden uit naar de westkust van de VS. Het was een bewuste keuze om producten te vervaardigen in twee democratische landen. Deze stonden dicht bij de Yubico innovatieteams en belangrijkste klanten. Om de veiligheid van de YubiKey verder te waarborgen, is er het afgelopen decennium flink geïnvesteerd in de hele toeleveringsketen. Je vindt dit samengevat op deze pagina over de veilige productie van Yubico. Maar hoe wordt de YubiKey gemaakt?

Het innovatieteam van Yubico is internationaal erkend voor het creëren van baanbrekende productontwerpen en beveiligingsprotocollen in de branche. Wat velen misschien niet weten, is dat ze ook nieuwe methoden hebben uitgevonden om USB sleutels in monoblokvorm te vervaardigen. Een kijkje in de keuken waar YubiKeys worden gemaakt, wat je kunt zien in deze video vanuit hun belangrijkste fabrieken in Zweden.

Deze week is ook de verkoop gestart en de volumeproductie verhoogd van de vierde YubiKey met USB-C, de YubiKey 5C NFC. In 2016, voordat USB-C algemeen beschikbaar was op laptops en op Android-telefoons, lanceerde Yubico al de eerste USB-C-beveiligingssleutel in sleutelhangervorm. Twee jaar later introduceerden ze de YubiKey 5C Nano, waarschijnlijk de kleinste USB-C-authenticator die ooit is gemaakt. En vorig jaar werd de YubiKey 5Ci geïntroduceerd, ‘s werelds eerste USB-C en Lightning dual-connector beveiligingssleutel.

De YubiKey 5C NFC is een langverwacht nieuw lid van de YubiKey portfolio. Na onverwachte vertragingen vanwege COVID-19 is het nu dus eindelijk zover. Gevraagd door onze klanten en die voldoen aan de kern kenmerken en waarden die het een echte YubiKey maakt – kwaliteit, veiligheid, robuustheid en bruikbaarheid in een minimalistisch ontwerp.

Related Posts