Blog Single

17 dec

Offline MFA voor Windows

DUO Offline MFA voor Windows

Offline MFA voor Windows is nu beschikbaar! Sterke authenticatie kan nu dus ook offline met de YubiKey in combinatie met Duo Security voor Microsoft Windows laptops, desktops en servers. Naast het gebruik van een One Time Password in de DUO mobile app kan een gebruiker dus de YubiKey inzetten.

Voordeel DUO Offline MFA met YubiKey

Voordeel van de YubiKey in combinatie met DUO is dat het zeer eenvoudig in het gebruik is (gewoon de sleutel aanraken als hier om gevraagd wordt). Tevens is het ideaal voor gebruikers die geen mobiele telefoon willen of kunnen gebruiken.

DUO Security en de YubiKey

Duo is de eerste en enige beveiligingsleverancier die offline MFA levert op basis van U2F-beveiligingssleuteltechnologie. Universal 2nd Factor, ofwel U2F, is een authenticatie norm die is ontwikkeld door de FIDO alliantie en die is ontworpen om open, veilig, privé en gebruiksvriendelijk te zijn.

De YubiKey is aangesloten op de USB poort van de gebruiker of werkt via NFC. Eenmaal bekend bij Duo, geeft een simpele tik op de sleutel een tweede authenticatie factor om de identiteit van een gebruiker bij het inloggen te valideren. Dit is vergelijkbaar met het one-tap gemak van online U2F-inloggen waarmee gebruikers al vertrouwd zijn.

Beschikbaar voor alle DUO relaties

Offline MFA voor Windows is nu beschikbaar als onderdeel van alle Duo product edities (Duo MFA, Duo Access en Duo Beyond) zonder extra kosten. De juiste YubiKey kopen kan bij ons!

Related Posts