Blog Single

07 jun

Veilige authenticatie op gedeelde werkstations

Met een YubiKey zorg je voor veilige authenticatie op gedeelde werkstations. Want de YubiKey is de draagbare authenticator die goed werkt in scenario’s waarin gedeelde werkstations op de werkplek worden gebruikt.

In de video zie je hoe twee verschillende gebruikers inloggen bij Microsoft 365 met een beveiligingssleutel op hetzelfde werkstation. Beide personen hebben hun eigen YubiKey, verbonden met hun identiteit. De ene authenticeert door middel van het aanraken van de YubiKey, terwijl de andere een NFC optie benut. Dit is een perfect authenticatie voorbeeld die de veelzijdigheid, draagbaarheid en multiprotocol functionaliteit van de YubiKey 5 serie laat zien.

Gedeelde werkstationomgevingen met wisselende ploegendiensten, seizoensmedewerkers en een hoog verloop, creëren hoge beveiligingsrisico’s als er geen krachtige beschermingsmaatregelen zijn getroffen. Multi-factor authenticatie (MFA) is  dus een sterke eerste verdedigingslinie om te beschermen tegen moderne cyberdreigingen, maar hoewel elke vorm van MFA betere beveiliging biedt dan alleen gebruikersnamen en wachtwoorden, zijn niet alle vormen van MFA gelijk.

Vraag nu de Yubico whitepaper “Gedeelde werkstations beveiligen tegen moderne cyberbedreigingen” aan en leer de belangrijkste overwegingen voor veilige authenticatie op gedeelde werkstations zoals callcenters, productievloeren, winkel- en horeca gelegenheden, medische stations (zoals ziekenhuizen, tandartspraktijken) en andere.

Yubico white paper gedeelde werkstations

Related Posts