Blog Single

05 mrt

W3C standaardiseert WebAuthn

Een grote dag voor het internet: W3C standaardiseert WebAuthn

Ondersteund door alle toonaangevende browsers en webplatformen vereenvoudigt en standaardiseert WebAuthn de integratie van sterke authenticatie in web- en mobiele applicaties. De YubiKey biedt samen met WebAuthn de oplossing om uw online accounts te beveiligen.

Wereldwijde standaard

De huidige standaardisatie van WebAuthn door het World Wide Web Consortium (W3C) markeert een mijlpaal in de geschiedenis van open authenticatiestandaarden en internetbeveiliging. En Yubico maakt hier deel van uit! Door nauwe samenwerking met de wereldwijde internetstandaarden gemeenschap en internet reuzen, Google en Microsoft, bereikte Yubico met hen het bijna onmogelijke: het creëren van een wereldwijde standaard voor webverificatie die ernaar streeft om door alle platforms en browsers te worden ondersteund.

Bescherming digitale identiteit

Met veel van onze persoonlijke en zakelijke levens nu online, is de behoefte aan sterkere beveiliging nog nooit zo belangrijk geweest om onze digitale identiteit te beschermen. Met WebAuthn pak je het probleem aan achter de overgrote meerderheid van beveiligingsinbreuken – account overnames vanwege gestolen online inloggegevens.

Standaarden voor een veilig internet

Van begin tot einde kostte de ontwikkeling van de nieuwe W3C wereldstandaard een proces van drie jaar, maar voor Yubico is dit een hoogtepunt van meer dan een decennium aan innovatie en zeven jaar standaardwerk. Eerst beginnend met FIDO U2F, vervolgens FIDO2 en nu WebAuthn, zijn deze standaarden een natuurlijke evolutie die op elkaar zijn gebouwd om nieuwe belangrijke beveiligingsmogelijkheden voor het moderne web samen te brengen:

 • Driverloze, sneltoetsverificatie met een enkele verificator die kan worden gebruikt voor een onbeperkt aantal services zonder gedeelde geheimen.
 • Public key cryptography om op grote schaal te beschermen tegen phishing en man-in-the-middle-attacks.
 • Single-factor, multi-factor en wachtwoordloze authenticatie voor web- en mobiele applicaties.

Related Posts

Comments

There are 2 comments on this post.

 1. YubiKey van Yubico is de toekomst van security - Authenticatiesleutel

  maart 5, 2019

  […] van de tweede generatie over naar de W3C, die in maart 2019 een definitieve versie uitbracht. WebAuthn plaatst de nodige onderdelen in webbrowsers voor authenticatie van logins via het web buiten de […]

 2. Veilig inloggen met Google - Authenticatiesleutel

  maart 5, 2019

  […] Hardware beveiligingssleutels zoals de YubiKey zijn kleine apparaten die draadloos of met USB verbinding maken met apparaten. De YubiKey biedt een betere aanmeldingsbeveiliging dan alleen wachtwoorden of wachtwoorden in combinatie met kortstondige numerieke codes die naar je telefoon worden verzonden. Maar tot nu toe was de ondersteuning door Google beperkt tot de eerdere standaard genaamd U2F, die met beperkingen kwam. Vanaf nu heeft Google zijn login bijgewerkt naar de nieuwere, bredere standaard van FIDO2 en de toepassing voor websites, WebAuthn. […]

 3. Comments are closed.