Blog Single

05 mrt

W3C standaardiseert WebAuthn

Een grote dag voor het internet: W3C standaardiseert WebAuthn

Ondersteund door alle toonaangevende browsers en webplatformen vereenvoudigt en standaardiseert WebAuthn de integratie van sterke authenticatie in web- en mobiele applicaties. De YubiKey biedt samen met WebAuthn de oplossing om uw online accounts te beveiligen.

Wereldwijde standaard

De huidige standaardisatie van WebAuthn door het World Wide Web Consortium (W3C) markeert een mijlpaal in de geschiedenis van open authenticatiestandaarden en internetbeveiliging. En Yubico maakt hier deel van uit! Door nauwe samenwerking met de wereldwijde internetstandaarden gemeenschap en internet reuzen, Google en Microsoft, bereikte Yubico met hen het bijna onmogelijke: het creƫren van een wereldwijde standaard voor webverificatie die ernaar streeft om door alle platforms en browsers te worden ondersteund.

Bescherming digitale identiteit

Met veel van onze persoonlijke en zakelijke levens nu online, is de behoefte aan sterkere beveiliging nog nooit zo belangrijk geweest om onze digitale identiteit te beschermen. Met WebAuthn pak je het probleem aan achter de overgrote meerderheid van beveiligingsinbreuken – account overnames vanwege gestolen online inloggegevens.

Standaarden voor een veilig internet

Van begin tot einde kostte de ontwikkeling van de nieuwe W3C wereldstandaard een proces van drie jaar, maar voor Yubico is dit een hoogtepunt van meer dan een decennium aan innovatie en zeven jaar standaardwerk. Eerst beginnend met FIDO U2F, vervolgens FIDO2 en nu WebAuthn, zijn deze standaarden een natuurlijke evolutie die op elkaar zijn gebouwd om nieuwe belangrijke beveiligingsmogelijkheden voor het moderne web samen te brengen:

  • Driverloze, sneltoetsverificatie met een enkele verificator die kan worden gebruikt voor een onbeperkt aantal services zonder gedeelde geheimen.
  • Public key cryptography om op grote schaal te beschermen tegen phishing en man-in-the-middle-attacks.
  • Single-factor, multi-factor en wachtwoordloze authenticatie voor web- en mobiele applicaties.

Related Posts