Blog Single

13 mrt

MFA voor de mobiele medewerker

5 manieren waarop de YubiKey jouw mobiele medewerker kan beschermen tegen phishing en andere aanvallen

De mobiele medewerker is niet meer weg te denken. In de huidige digitale transformatie in onze samenleving neemt telewerken alleen maar toe. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk voor werknemers om overal te werken, maar brengen ook een nieuwe reeks uitdagingen voor IT-afdelingen met zich mee. Onveilige wifi netwerken, onbeheerde persoonlijke mobiele apparaten en phishing maken het gemakkelijk om gebruikersgegevens te stelen. Verder is het moeilijk om geografisch verspreide medewerkers en teams veilig te beheren.

Hoewel het concept van werken op afstand niet nieuw is, komt het steeds vaker voor bij moderne bedrijven. Recente wereldwijde gebeurtenissen zoals de huidige Corona uitbraak stuwen deze cijfers nog hoger, waardoor het voor organisaties absoluut noodzakelijk is om processen en systemen in te voeren die niet alleen externe werknemers beveiligen, maar dit ook doen zonder de productiviteit te belemmeren. We zien al dat hackers profiteren van de huidige onzekerheden binnen een bedrijf met gerichte phishing aanvallen. Daarom is het absoluut noodzakelijk is om een ​​bedrijfsnoodplan te ontwikkelen dat onder meer de bescherming van het personeel bij het werken op afstand omvat. Bedrijven moeten zich afvragen: “Kunnen medewerkers op afstand toegang krijgen tot systemen zonder dat dit nieuwe risico’s en kwetsbaarheden met zich meebrengt?”

Het inschakelen van multi factor authenticatie (MFA) voor de mobiele medewerker zou één van de belangrijkste vereisten moeten zijn voor een werken vanuit huis-beleid. De YubiKey 5 serie en FIPS-gevalideerde YubiKey serie bieden een gebruiksvriendelijke, duurzame en multifunctionele oplossing voor alle werknemers, ongeacht het apparaat type, besturingssysteem of locatie.

Nu externe en geografisch verspreide werknemers in opkomst zijn, volgen hier vijf praktische manieren om ervoor te zorgen dat je werknemers worden beschermd tegen phishing en meer, met een YubiKey:

  • Schakel MFA in voor Identity Access Management (IAM) -systemen en identiteitsproviders (IdP’s)
  • Beveilig VPN toegang met MFA
  • Gebruik MFA voor inloggen op computers
  • Versterk de authenticatie van wachtwoord managers
  • Gebruik een YubiKey om OTP toegangscodes te genereren

Related Posts