Blog Single

24 apr

Yubico Authenticator voor desktop

3 redenen waarom je Yubico Authenticator op je desktop computer zou moeten gebruiken

Wist je dat de Yubico Authenticator app beschikbaar is voor zowel desktops als mobiele apparaten? Sinds deze week biedt Yubico volledige ondersteuning van de Yubico Authenticator desktop versies. En dat voor alle bekende platformen (Mac App Store, Microsoft en Snapcraft).

Sterke bescherming met authenticator apps

Authenticatie mechanismen moeten tegenwoordig zeer veilig, bruikbaar en draagbaar zijn. Dit zijn exact dezelfde principes die Yubico heeft gebruikt om de Authenticator te bouwen. Net als bij andere authenticator apps, genereert de Yubico versie een eenmalige code. Deze wordt gebruikt om jouw identiteit te verifiëren terwijl je inlogt bij verschillende services. In tegenstelling tot andere authenticator apps worden de geheimen echter opgeslagen in de YubiKey in plaats van in de app zelf. Hierdoor is het noodzakelijk dat de YubiKey van een gebruiker fysiek aanwezig is om de op tijd gebaseerde codes te ontvangen.

Omdat geheimen worden opgeslagen op de YubiKey, is het niet nodig om accounts over te dragen of opnieuw te registreren als je van telefoon of laptop verandert. Ongeacht het besturingssysteem. Bovendien kunnen de geheimen niet van de hardwaresleutel worden gestolen.

Yubico Authenticator-voordelen voor desktopgebruikers

Met de recente beschikbaarheid van de Authenticator van Yubico in de Mac-, Windows- en Linux-appstores, kan Yubico nu zonder problemen dezelfde beveiliging, draagbaarheid en bruikbaarheidsvoordelen van het product leveren aan desktopgebruikers. Naast het vereenvoudigen en versnellen van de authenticatie ervaring op veel services en platforms, heeft de Yubico Authenticatie app voor desktop specifieke voordelen. Het maakt tweefactorauthenticatie (2FA) mogelijk in unieke omgevingen, waaronder:

Desktop VPN-verificatie

Yubico Authenticator voor desktop maakt naadloze VPN-integraties mogelijk door eenmalige codes te genereren met desktop VPN-clients zoals Cisco Anyconnect, Pulse Secure of AuthLite. Met de recente stijging van externe werknemers is dit met name handig om werknemers te ondersteunen die thuiswerken.

Mobiel beperkte omgevingen

Niet alle bedrijfsconfiguraties staan ​​het gebruik van mobiele apparaten toe. Daardoor het onmogelijk is om op mobiel gebaseerde authenticatiemethoden zoals sms of authenticator apps te gebruiken. Aangezien Yubico Authenticator de geheimen opslaat op de YubiKey, kunnen gebruikers dezelfde tijdgebaseerde codes repliceren die op een mobiel apparaat of op de desktop zouden zitten. Dit is vooral voordelig voor bedrijfsopstellingen waar mobiele apparaten beperkt zijn, zoals callcenters of gedeelde apparaten van artsen.

Inloggen op meerdere devices

In een recent onderzoek van het Ponemon Institute gebruiken individuen gemiddeld 5 apparaten om toegang te krijgen tot online accounts. Met een YubiKey en Yubico Authenticator zijn dezelfde geheimen toegankelijk op zowel desktopcomputers als mobiele apparaten. Dit maakt het gemakkelijk om te authenticeren zonder elke service opnieuw te hoeven registreren met de authenticator app op verschillende platforms.

Yubico Authenticatie app instellen voor desktop

Download eenvoudig de app voor Windows, macOS of Linux, afhankelijk van het device dat je gebruikt. Open de app, plaats jouw YubiKey en begin met het toevoegen van de accounts die je wilt beschermen door de QR-code van elke service te scannen. Yubico Authenticator is ook beschikbaar voor download op iOS (iPhones en iPads) en Android-besturingssystemen.

Nu ben je helemaal klaar! Gebruik de Yubico Authenticate app en je YubiKey om veilig in te loggen als tweede factor voor je services. Nog geen YubiKey? Koop ‘m nu in onze webshop!

 

Related Posts

Leave A Comment