Blog Single

31 jul

YubiKey maakt veilige authenticatie zonder wachtwoord mogelijk

Authenticatie zonder wachtwoord op een veilige manier komt eraan voor Microsoft Azure AD en windows 10. Want de YubiKey is al een perfecte authenticatie oplossing als je veilige authenticatie wilt combineren met gebruikersgemak. Maar de YubiKey is ook pionier als het gaat om authenticatie zonder wachtwoord!

FIDO2

Met de komst van het authenticatie protocol FIDO2 als opvolger van de huidige FIDO U2F standaard wordt inloggen zonder wachtwoord mogelijk. FIDO staat voor Fast IDentity Online. Microsoft Windows 10 en Microsoft Azure AD zullen dus werken met fysieke FIDO2 authenticatiesleutels. Zo worden wachtwoorden verleden tijd en draag je met de YubiKey je digitale identiteit bij je.

Windows Hello en Azure Active Directory

Microsoft heeft al eerder bekendgemaakt dat het met een volgende Windows update, die momenteel bekendstaat als Redstone 4, ondersteuning zal gaan bieden aan FIDO2 hardware sleutels om in te loggen met Windows Hello. Het inloggen met een usb hardwaresleutel zoals de YubiKey maakt het overbodig om een wachtwoord te gebruiken. Windows Hello ondersteunt al langer wachtwoordalternatieven op basis van biometrie, zoals irisscans en vingerafdrukken. In beginsel werd gesproken over FIDO2 ondersteuning binnen Microsoft Azure Active Directory, maar de verwachting is dat authenticatie zonder wachtwoord door Microsoft breder gedragen zal gaan worden.

Related Posts