Blog Single

03 sep

Compliancy : voldoe aan wet- en regelgeving met sterke twee factor authenticatie

Compliant met YubiKey

Compliancy is een hot topic in security land, zeker als het gaat over authenticatie. Met de YubiKey heb je sterke en veilige authenticatie in huis die voldoet aan de steeds strengere wet- en regelgeving.

NIST

Het gebruik van de YubiKey voldoet aan het hoogste veiligheidsniveau (AAL3) van de nieuwe NIST SP800-63B-richtlijnen. FIPS-certificering is op dit moment in behandeling (standaard voorcryptografische software).

Defensie

Voldoet aan de  Amserikaanse DFARS-vereisten voor sterke authenticatie en is de enige hardware-authenticator die voldoet aan de beveiligingsvereisten van DoD-aannemers (Department of Defense).

GDPR

Beveiligt de toegang tot PII (Personally Identifiable Information ofwel persoonsgegevens)  in overeenstemming met GDPR. Yubico en FIDO spelen actieve rollen in het PSD2-framework met bewezen technologie.

Voorkom account diefstal of overname

De Yubikey biedt  superieure bescherming door op hardware gebaseerde authenticatie en cryptografie met openbare sleutels te combineren om op deze manier phishing aanvallen onmogelijk te maken en dus accountovernames te elimineren.

Eenvoudig, snel en betrouwbaar

Daarnaast is authenticatie met de YubiKey tot wel vier keer sneller dan het invoeren van een eenmalige toegangscode – je raakt de yubiKey gewoon aan om te authenticeren!

Related Posts